– Vi har en sterk delingskultur

Den unike arbeidskulturen var enda mer avgjørende enn de spennende arbeidsoppgavene da Emilie valgte graduate-programmet til Geodata.

Den unike arbeidskulturen var enda mer avgjørende enn de spennende arbeidsoppgavene da Emilie valgte graduate-programmet til Geodata.

Hver dag ved syv-tiden går Emilie Solbakken inn døren til Geodata med en croissant og energidrikk i hånden. Det har hun gjort siden hun startet på bedriftens graduate-program høsten 2023. Nå arbeider hun fulltid som utviklingskonsulent.

– Den sterke delingskulturen imponerte meg fra første dag, forteller hun. – Hver morgen har teamet “standup”, hvor alle forteller hva de jobber med. Sitter du fast med noe, kan hvem som helst tilby hjelp, eller foreslå hvem du bør kontakte. Poenget er ikke å løse problemet der og da, men å starte en prosess. Det sier mye om den gode kulturen her. Jeg er også imponert over hvordan firmaet holder tritt med ny teknologi.

Emilies arbeidsdag består i hovedsak av koding og møter med kunder, medarbeidere og ledere.

– Arbeidsoppgavene mine hos Geodata er interessante og akkurat passe utfordrende. Og møtene oppleves alltid som relevante, sier hun. 

Selv om stemningen på kontoret ifølge henne selv er “chill”, understreker hun at fagnivået er skyhøyt. Selv kunne Emilie lite om geografiske informasjonssystemer (GIS) da hun startet som graduate, og hun setter derfor ekstra stor pris på å være omgitt av et sterkt kompetansenettverk.

– Det er alltid godt å ha mange flinke folk rundt seg, som man kan spørre om hjelp, forteller hun.

Se våre ledige stillinger her

Fokus på kunnskapsdeling

Helt siden barneskolen har Emilie vært god i matte, og i oppveksten programmerte hun ofte sammen med broren sin.

– Jeg har alltid likt programmering. Den beste følelsen er når jeg endelig klarer å knekke en vanskelig kode, smiler hun. 

Etter å ha tatt en bachelor i Film og TV, og jobbet en periode i barnehage, bestemte hun seg for å studere informasjonsteknologi. Men først skulle hun reise verden rundt i ett år. Utforske New Zealand, ligge på stranden i Øst-Asia. Så kom COVID-19.

– Da pandemien var et faktum, avlyste jeg reiseplanene og rakk akkurat å søke meg inn på studiet før fristen i mars, forteller hun.

I stedet for å ligge i hengekøye i skogen i Nord-Amerika, og få nye matopplevelser i Japan, tilbragte hun de neste årene på Oslo Met. Da bacheloren nærmet seg slutten søkte hun på alle konsulentjobbene hun fant innen utvikling, inkludert Geodatas graduate-program, og ble invitert til flere intervjuer.

– Selv ønsket jeg ikke en arbeidsgiver

som skulle studere meg med lupe.

– Jeg fikk fort inntrykk av at mange

konsulentselskaper har en amerikansk

arbeidskultur der de ansatte får

bonuser basert på hvor bra ledelsen

vurderer at de leverer.

– Slik ledelse kan også skape en

uheldig konkurransekultur, der det

ikke lønner seg å hjelpe kollegaene

sine, sier hun.

Til slutt sto valget mellom Geodata og en annen arbeidsgiver.

– Produktene og tjenestene de jobbet

med var selvfølgelig også spennende,

men det kom i annen rekke, forteller hun.

– Geodata fremsto helt annerledes.

Fokuset på deling av kunnskap var

avgjørende for at jeg valgte dem.

Trives med flat struktur

Graduate-gruppen til Emilie ble tildelt et tidligere prosjekt, som skulle løses på nytt. Gjennom arbeidet støtte de på flere utfordringer som konsulenter gjerne møter i hverdagen. 

– Å lære JavaScript-APIet til Esri var hardt! Men når vi sto fast, var det bare å spørre mentorene. De henviste oss videre til riktige folk, sier hun. – I graduate-programmet ble vi også fortalt at selskapet hadde flat struktur, og at lederne var tilgjengelig for oss. Det var ikke tomme ord, vi kunne faktisk bare gå og snakke med dem. De satt i nærheten, og ikke på kontorer flere etasjer opp. 

Emilie deltok på graduateprogrammet frem til jul. Da hun gikk over i ordinær stilling på nyåret, opplevde hun ikke overgangen som spesielt stor.

– Mentoren ga meg en god innføring i prosjektene som jeg skulle jobbe med. Og jeg visste allerede hvem jeg skulle kontakte hvis jeg fikk ulike problemer, forteller hun.
– Det føltes befriende å endelig få ansvar, og jobbe for lønnen min på ordentlig!

Godt sosialt miljø

Geodata har en egen “sosialetat”, som hver uke inviterer til ulike aktiviteter. Tidligere har Emilie deltatt på klatring, og denne ettermiddagen skal hun på padel-trening. 

– Hver fredag arrangeres også geolounge, hvor vi tar en øl og sitter og prater etter arbeidstid. Det er veldig lavterskel, forklarer hun. 

Men hennes favorittaktivitet på kontoret, er og blir ping-pong. 

– Midt på dagen tar jeg gjerne ping-pong-pause for å få kroppen i gang. Det er godt å få litt andre inntrykk og trene opp reaksjonsevnen, etter mange timer foran en skjerm, smiler hun.

Mange utviklingsmuligheter

Emilie har aldri tvilt på at hun er på riktig sted. 

– Dette er et trygt sted å jobbe, og det virker som om alle trives. Det kjennes bra å bidra til nyttige produkter, for eksempel brøytekart som gjør det lettere for kommunene å brøyte, sier hun. 

Foreløpig har hun ikke bestemt seg for hva hun skal spesialisere seg innen. Det valget tar hun når tiden er inne.

Mange utviklingsmuligheter

Emilie har aldri tvilt på at hun er på riktig sted. 

– Dette er et trygt sted å jobbe, og det virker som om alle trives. Det kjennes bra å bidra til nyttige produkter, for eksempel brøytekart som gjør det lettere for kommunene å brøyte, sier hun. 

Foreløpig har hun ikke bestemt seg for hva hun skal spesialisere seg innen. Det valget tar hun når tiden er inne.

– Jeg føler meg trygg på at det er en

fremtid for meg her, uansett hva jeg

bestemmer meg for.

– Det haster ikke.

– Det er så utrolig mange ulike retninger

man kan gå! avslutter hun.

Se våre ledige stillinger her