– Jeg brenner for å se at andre lykkes

Gry Brustad sørger for at Geodatas konsulenter får mulighet til å utvikle seg både faglig og personlig.

Etter tre år som avdelingsleder for GIS-konsulenter, har Gry erfart at noen konsulenter ønsker en rask utvikling, mens andre er fornøyde med å være akkurat der de er.

– Hos oss er det rom for begge deler. Alle må ikke opp og frem hele tiden, sier hun. – Men alle er klar over at de har uendelige utviklingsmuligheter her!

Den faglige utviklingen skjer gjerne gjennom praktiske utfordringer, som prosjektarbeid og ulike kundeoppdrag, slik at konsulentene får brukt fagkunnskapen sin på stadig nye områder. 

– Konsulenter må forholde seg til ulike mennesketyper og organisasjoner, derfor er det også viktig å utvikle sine personlige egenskaper. Vi er opptatt av å samarbeide og dele kunnskap og erfaringer. Ingen klarer alt alene! fastslår Gry, og legger til at de i tillegg får tilbud om kurs i personlig utvikling gjennom Young Professional Program.

Gry er opptatt av at teamet hennes alltid vet at hun er der for dem. Målet hennes er å hjelpe dem til å gjøre en best mulig jobb. 

– I løpet av en arbeidsmåned har jeg personlige møter med alle i avdelingen. Da hører jeg om de har det bra, om de utvikler seg i takten de ønsker, og hvilke kunder de jobber med. Står noen i en vanskelig kundecase, skal jeg også være der for dem, forklarer hun.
Smile, Computer, Table, Chair, Desk

Aksept for ulikheter

De fleste konsulentene hos Geodata har utdannelse innen informasjonsteknologi eller geomatikk. Selv er Gry opprinnelig utdannet økonom. Men etter mange år innen økonomi, HR, og prosjektledelse, valgte hun å følge drømmen om å studere pedagogikk og jobbe som kontaktlærer. 

– Jeg husker det som en kjempefin periode. Elevene var på ulike nivåer, og jeg måtte ta hensyn til alle. Det ga meg en større aksept for ulikheter. Nettopp fordi mennesker er så ulike, er det meste normalt. Jeg så også effekten av å passe på at alle blir sett, særlig de som ikke «rekker opp hånden» først. De sitter ofte på utrolig mye bra, forteller hun. 

Etter hvert savnet hun likevel å kunne styre hverdagen sin mer selv, og gjennom et rekrutteringsbyrå fant hun veien til Geodata. 

– I likhet med i klasserommet, trenger

ansatte støtte på ulike måter.

– Jeg har tatt mange erfaringer fra

skolen med tilbake til næringslivet.

– Noen vil helst «være i fred og skrive

kode» mens andre ønsker involvering.

– Da bruker jeg ofte teknikker

fra pedagogikken. 

– Som ansvarlig for graduate-programmet,

forsøker jeg å finne ut hvordan hver enkelt

person lærer og utvikler seg best mulig.

Det gikk ikke lenge fra Gry begynte som lærer, til hun hørte den oppgitte setningen mange husker fra sin egen skoletid: “Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal lære dette!” Det minnet henne på viktigheten av å se nytten av det man skal jobbe med. 

nyttige og relevante, understreker hun.

Møter skal også oppleves som

verdien av det de gjør.

alle i avdelingen min skjønner

– I dag er jeg veldig opptatt av at

– Hos Geodata er det en fordel at de

ansatte har ulik domenekunnskap.

– En variert tjeneste gjennom mange år

har også gitt allsidighet, sier han.

– Jeg kjenner godt til Forsvaret, mens

noen har erfaring fra andre bransjer.

På den måten kan vi levere ekstra gode

tjenester til kundene våre.

– Det mest givende ved jobben min, er å se at andre lykkes. Men det mest verdifulle for meg personlig, er muligheten Geodata gir meg til å utvikle meg hver eneste dag.

Ingen spisse albuer

Noe av det første Gry la merke til da hun startet i jobben hos Geodata, var den flate strukturen. Både graduates, konsulenter og ledere satt sammen i åpent landskap. En av de første arbeidsdagene, slo administrerende direktør av en prat med henne i lunsjen. 

– Jeg merket med én gang at det var en åpen og god tone på alle nivåer i organisasjonen. Her finner du ingen spisse albuer. Vi er en positiv gjeng med gode holdninger og jordnære verdier, som ønsker hverandre det beste. Folk jobber imponerende godt sammen på tvers av kompetanse, alder og kjønn, forteller hun. 
– Her finner du ingen spisse albuer.
– Selv trives jeg best ute i landskapet sammen med konsulentene. Da koser jeg meg! smiler hun.

Gry har selv opplevd de mulighetene som ligger i Geodata. Hun startet som prosjektleder og veien gikk videre til avdelingslederrollen for GIS. Nå er hun på vei over i en ny stilling og skal lede prosjektavdelingen i Geodatas konsulentenhet. Der får hun ansvaret for både test, UX og prosjektledelse og får også tatt i bruk den forretningsmessige delen av sin bakgrunn.

– Jeg føler meg utrolig heldig som har kommet inn i Geodata. Her får man utvikle seg i takt med det man ønsker, og man får brukt seg selv på mange områder. 

Mange utviklingsmuligheter

Emilie har aldri tvilt på at hun er på riktig sted. 

– Dette er et trygt sted å jobbe, og det virker som om alle trives. Det kjennes bra å bidra til nyttige produkter, for eksempel brøytekart som gjør det lettere for kommunene å brøyte, sier hun. 

Foreløpig har hun ikke bestemt seg for hva hun skal spesialisere seg innen. Det valget tar hun når tiden er inne.